Afbeelding

Worstmakerij

Naast de slagerij hebben wij een moderne worstmakerij waar bijna al onze vleeswaren en worstsoorten op ambachtleijke wijze gemaakt worden. Alles volgens eigen receptuur en puur ambachtelijk. Het is veel werk, het kost ook erg veel tijd, maar het is de moeite waard. De smaak is niet te vergelijken met machinaal geproduceerde vleeswaren en wij zijn per slot van rekening een Gildeslager.

In 2010 werden wij uitgeroepen tot de beste worstmaker van Brabant.

Toppers

  • Gekookte boerenachterham
  • Rauwe ham
  • Gebraden gehakt
  • Patéworst
  • Grillworst
  • Licht gezouten boeren spek (onlangs met goud bekroond!)

Speciaal

  • Gegrilde ham
  • Boerenachterham
  • Zult
  • Bloedworst
  • Brabantse metworst
  • Berliner leverworst
  • Filet Americain
  • Smeerleverworst


Buitenlandse specialiteiten

  • Parmaham
  • Serranoham
  • Ardennerham

Brabantse zult

Onze Brabantse zult is vaak met goud bekroond.

Lekker op een roggebroodje bij een kommetje erwtensoep of op de boterham. Maar ook 's avonds leker om te smeren op een toastje.

Van de hand van de meester

Naast het maken van de lekkerste vleeswaren en worstsoorten is er een echte liefhebberij van Henk en dat zijn paté's en terrines. Het zoeken naar goede recepten, het uitproberen en het vervolgens in de winkel aanbieden. Hieronder ziet een aantal voorbeelden.


De paté van stoofpeertjes met kaneel

Een paté voor liefhebber. Iets grover met fijne stukjes lever en geweldig op smaak.


Paté met gedroogde abrikoosjes

Deze paté heeft een iets zoetige smaak doordat er abrikozen in verwerkt zijn. Het ziet er niet alleen prachtig uit, het smaakt ook fantastisch.


Jambon persillé, de smaak van Frankrijk

Dit is een terrine van in bouillon en witte Bourgogne gekookte ham, achterham van de allerbeste kwaliteit. Doordat de bouillon ver inkookt geleerd het en houdt op die manier het vlees bij elkaar. Voordat het geheel gaat afkoelen wordt er verse peterselie aan toegevoegd en dit geeft een prachtige smaak aan het geheel. Met stokbrood gezouten boter en kleine, zure augurkjes: een voorgerecht dat op iedere bistro-kaart in Frankrijk staat!

Afbeelding

Afbeelding

Bereidingstips

Lekker eten begint met de juiste bereiding

Ambachtelijke kwaliteitsproducten en de juiste bereiding gaan hand in hand voor het lekkerste resultaat.

  • Stoven en smoren
  • Grillen of roosteren
  • Bakken
  • Braden
  • Wokken

Klik hier voor de bereidingstips >>

Uw Gildeslager adviseert graag over de juiste bereiding.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.