Bereidingstips

Wij helpen u graag met het bereiden van ons vlees. Daarom vindt u op onze site informatie over verschillende soorten bereidingen.

  • Stoven en smoren
  • Grillen of roosteren
  • Bakken
  • Braden
  • Wokken

Lees meer >>


Recept voor sucadelapjes met appel- kaneel compôte

voor 4 personen

Ingrediënten
  • 4 sucadelappen à 200 gram
  • 3 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels bloem
  • 25 gram roomboter
  • 750 gram rundvleesbouillon van tabletten
  • 1 pot zoetzure zilveruitjes (350 gram) uitgelekt
  • 4 friszoete handappels, bjiv jonagold
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 2-3 eetlepels suiker
Bereidingswijze

Bestrooi de sucadelappen met zout en peper. Besmeer het vlees aan beide zijden dik met de mosterd en haal door de bloem, klop de overtollige bloem eraf.
Smelt in een braadpan de boter. Bak de succadelappen aan beide kanten bruin aan.
Schenk voldoende bouillon in de pan tot het vlees net bedekt is. Breng aan de kook. Draai het vuur laag. Voeg de zilveruitjes toe en stoof de succadelappen op laag vuur gaar in 2 uur.
Schil de appels en snijd ze in blokjes. Doe de stukjes appel met 50 milliliter water in de pan en kook ze in 6 minuten zacht. Stamp de appel grof en voeg suiker en kaneel naar smaak toe.
Serveer de sucadelappen met de appel-kaneelcompote.




Recept voor Procureur (varkensnek)    

 
Ingrediënten
  • 1 dl balsamicoazijn
  • 2 dl ahornsiroop
  • 10 g bruine suiker
  • 10 g Zaanse mosterd
  • 10 g appelstroop
  • 5 g vijfkruidenpoeder
  • 10 g espelettepeper (alternatief: cayennepeper of paprikapoeder)
  • 2,5 dl bier
  • 400 g procureur (varkensnek)
Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten, behalve het vlees bij het bier en meng alles goed. Houd wat marinade achter voor de verdere bereiding op de bbq
Smeer het vlees in met de marinade en kneed het
Doe het vlees in de marinade in een zak en laat het 24 uur rusten
Verwarm de oven voor op 80 'C
Haal het vlees uit de zak en doe het in een ovenschaal
Gaar het vlees langzaam tot het een kerntemperatuur heeft van 62 'C
Haal het vlees uit de oven, laat het afkoelen en snijd het in plakken
Bak het vervolgens en smeer het in met de marinade die nog over is

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.